Ιερισσού: ''Να γκρεμίσουμε την αμαρτία και να οικοδομήσουμε τη νέα ζωή'' (ΦΩΤΟ)

agia marina 16

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με την συμμετοχή χιλιάδων ευσεβών πιστών, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εορτάστηκε και τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Μαρίνας στον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Μοδίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

Για άλλη μια φορά παρατηρήθηκε αθρόα η προσέλευση των πιστών για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα της Αγίας Μαρίνας αλλά και τα τεμάχια των Ιερών της Λειψάνων καθώς και των Λειψάνων της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτρας που βρίσκονται στον Προσκυνηματικό Ναό.

Ανήμερα της εορτής της Αγίας, στον πανέμορφο Ιερό Ναό, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, με την συμμετοχή των Αρχιμανδριτών πατέρων Λεοντίου Καρίκα, Νήφωνος Καζάνα, Βαρθολομαίου Χατζόγλου και των διακόνων π. Εφραίμ Τσώλη και Μελετίου Τσόγκα.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Χαλκιδικής κ. Θεόκλητος, απευθυνόμενος στις καρδιές των χριστιανών μίλησε για το κάλεσμα της Αγίας σε τούτο το προσκύνημα για να τιμήσουμε το Θεό που μας Την χάρισε, αναφέροντας πολύ σύντομα το βίο και το μαρτύριο της Αγίας, για το οποίο μίλησε εκτενώς ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως π. Ιγνάτιος Ριγανάς στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό.

«Αδελφοί μου, τα λόγια του Απόστολου Παύλου προς Γαλάτας επιστολήν «εἰ γὰρ ἃ κατέλυσα ταῦτα πάλιν οἰκοδομῶ, παραβάτην ἐμαυτὸν συνίστημι» μου έρχονται στο μυαλό και τα καταθέτω στην αγάπη σας, για να υπογραμμίσουμε ότι είμαστε ανόητοι και παραβάτες της πίστεως αν εκείνα που γκρεμίσαμε στο παρελθόν, τα αναγείρουμε και πάλι. Η αλλαγή στη ζωή μας δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε γίνεται με αυτοματισμούς και κουμπιά. Είναι δύσκολο να καταργήσουμε τον κόσμο της αμαρτίας αλλά με διαρκή αγώνα και συνεχή προσπάθεια μπορούμε να οικοδομήσουμε τη νέα ζωή, την αληθινή πίστη στο Θεό. Χωρίς πνευματικούς αλιθορισμούς, και με τον Θεό και με το διάβολο, όπως μας συμφέρει και μας βολεύει. Η’ επιλέγεις το Θεό και πορεύεσαι μαζί Του ή τον διάβολο» είπε ανάμεσα στα άλλα στο μεστό κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος και μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλόγησε το παραδοσιακό κουρμπάνι που διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία.

agia marina 1

agia marina 2

agia marina 3

agia marina 4

agia marina 5

agia marina 6

agia marina 7

agia marina 09

agia marina 10

agia marina 11

agia marina 12

agia marina 13

agia marina 15

agia marina 17

agia marina 18

agia marina 19

agia marina 20

agia marina 21

agia marina 22

Εμφανίσεις: 41234
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!