Η πρώτη Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών

synaksi

Το 9ήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Γρεβενών κυρού Σεργίου τελέσθηκε, την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας και Αγίου Αχιλλίου Γρεβενών.

Ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο τέλος της οποίας εψάλη το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Γέροντος Γρεβενών Σεργίου, ενώ στη συνέχεια μετέβη στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου για να τελέσει Τρισάγιο.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε και την πρώτη Ιερατική Σύναξη από την ημέρα που ανέλαβε τη διαποίμανση της Μητροπόλεως Γρεβενών, μιλώντας στον Κλήρο της τοπικής Εκκλησίας με θέμα «Προτροπές του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου».

Ευχήθηκε δε να έχουν δύναμη και ενίσχυση στο έργο τους, να θυμούνται και να μνημονεύουν τον Επίσκοπο από τα χέρια του οποίου έλαβαν την ατίμητη Ιερωσύνη και τους παρότρυνε να εκτελούν με συνέπεια και φόβο Θεού τα καθήκοντά τους.

Εμφανίσεις: 72080
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!