Την Πολιούχο τους Αγία Παρασκευή τίμησαν τα Φάρσαλα (ΦΩΤΟ)

farsala-9

Του Ευάγγελου Σαμαρά, Romfea.gr

Ευλαβικά έκλινε το γόνυ στην πολιούχο και προστάτιδά της Αγία Παρασκευή, ο πιστός λαός της κωμοπόλεως των Φαρσάλων χθες το απόγευμα.

Οι λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 7:30 με την τέλεση του Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό έλαβαν μέρος ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος καθώς και άλλοι κληρικοί της επαρχίας Φαρσάλων.

Στο κήρυγμά του ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Παρασκευής καθώς και στο παράδειγμά της.

Παράλληλα δήλωσε βαθύτατα συγκινημένος για την παρουσία του στα Φάρσαλα για τη μνήμη της Πολιούχου Αγίας.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής Ιερά Λιτανεία της Εικόνος της Αγίας Παρασκευής καθώς και των Τιμίων Λειψάνων που θησαυρίζονται στο Ναό και η πομπή κατέληξε στην κεντρική πλατεία όπου τελέστηκε η Αρτοκλασία.

Ακολούθησαν ομιλίες από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Παπαρούνα, ως εκπρόσωπο του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ηλία Γώγου καθώς και από το δήμαρχο Φαρσάλων Αριστομένη Καραχάλιο οι οποίοι αναφέρθηκαν στο πρόσωπο του νέου Ιεράρχη κ. Τιμοθέου.

Σε ένδειξη τιμής και αγάπης προς το πρόσωπό του ο δήμαρχος εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου χάρισε στον Μητροπολίτη ένα εγκόλπιο.

farsala-1

farsala-2

farsala-3

farsala-4

farsala-5

farsala-6

farsala-7

farsala-8

farsala-10

farsala-11

farsala-12

farsala-13

farsala-14

Εμφανίσεις: 52639
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!