Εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στην Ι.Μ. Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

img 5755 1

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της λουτροπόλεως των Καμένων Βούρλων.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής, ενώ παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η Βουλευτής Φθιώτιδος κα Ελένη Μακρή, ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης κ. Θύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ευάγγελος Τετριμίδας με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Ιωάννης Συκιώτης και πλήθος πιστών από την περιοχή και παραθεριστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή και στην δια της αγάπης ομολογία της πίστεως του Αγίου Παντελεήμονος.

Μέσα σ΄ αυτό τον κόσμο καλείται ο πιστός να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα της ομο­λογίας. Να μη φοβηθεί τη δύναμη των αθέων.

Να μη ντραπεί και να μη δειλιάσει. Να ομολογήσει με τη ζωή του την πίστη στο Ευαγγέλιο του Χριστού.

Οι εχθροί της Εκ­κλη­σίας μπορεί να έχουν κοσμική δύναμη και ανθρώπινη υπε­ρο­χή.

Εκείνος έχει όπλα πνευματικά. Με αυτά τα όπλα της πίστεως επολέμησαν κατά των σκοτεινών δυνάμεων οι άγιοι μάρτυρες και ομολογητές, όπως και ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Παντελεήμων.

img 10704

img 5717 0

img 5723

img 5728 0

img 5731

img 5735

img 5738 1

img 5761 1

img 5787 0

img 5791 0

img 10670

Εμφανίσεις: 28824
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!