Η Βόνιτσα τίμησε τον Άγιο Παντελεήμονα (ΦΩΤΟ)

bonitsa-5

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάσθηκε και εφέτος η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στην πόλη της Βόνιτσας και στον ομώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Βόνιτσας.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος υπό ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της εορτής, όπου τελέσθηκε ο Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Αμέσως μετά το τέλος του Εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ι.Εικόνας και των Ι.Λειψάνων στην κεντρική οδό της πόλεως και στην συνέχεια στο λιμάνι της Βόνιτσας και σε ειδική εξέδρα, τελέσθηκε Αρτοκλασία και αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους συγκεντρωμένους πιστούς.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς συνεχάρη το πλήθος των πιστών οι οποίοι παρακολούθησαν τον μεθεόρτιο Εσπερινό και την περιφορά της Aγίας Eικόνος του Αγίου Παντελεήμονος και μεταξύ των άλλων υπογράμμισε: «..Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του Αγ. Παντελεήμονος και πολλών σημερινών νέων. Νέος βέβαια και ο Άγιος, όμως ήταν πολύ ειρηνικός, χαρούμενος, πανευτυχής. Και μπροστά στο μαρτύριο ακόμη, γαλήνιος και ειρηνικός. Σήμερα πολλοί νέοι και νέες είναι ανήσυχοι, ταραγμένοι, ζούν με άγχος, και έχουν έκδηλη αντίδραση, ζούν με αποθάρρυνση και απογοήτευση.  Γιατί ; Διότι φροντίζουν για όλα τα υλικά,σωματικά και ενστικτώδη, δεν φροντίζουν να καλλιεργήσουν το χαρακτήρα τους, την κεντρική δύναμη του ανθρώπου, η οποία παίζει αποφασιστικό ρόλο στις εν γένει εκδηλώσεις και είναι βασικός ρυθμιστής και της ψυχικής υγείας…»

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς επεσήμανε ότι εάν και οι σημερινοί νέοι θελήσουν στο χαρακτήρα τους να φέρουν το Χριστό φωτιστή και οδηγό τους, όπως ο Άγ.Παντελεήμων, τότε με καλλιεργημένο και φωτισμένο χαρακτήρα θα ζούν και οι σύγχρονοι νέοι μας, την γαλήνη, την πρόοδο, την ευτυχία.

bonitsa-1

bonitsa-2

bonitsa-3

bonitsa-4

bonitsa-6

bonitsa-7

bonitsa-8

bonitsa-9

bonitsa-10

bonitsa-11

bonitsa-12

Εμφανίσεις: 41477
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!