Φθιώτιδος: ''Η σημερινή ανθρωπότητα κινούμενη χωρίς ευλογία καταρρακώνεται''

ftiod-13

ROMFEA.GR | Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, την Θεία Λειτουργία τέλεσε σήμερα 3 Αυγούστου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, ο Τήνιος την καταγωγή Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος ο οποίος παρεπιδημεί στην ιερά νήσο.

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης της Τήνου, τέλεσε σήμερα ο Τήνιος στην καταγωγή Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος ο οποίος παρεπιδημεί στη Νήσο.

Ο κ. Νικόλαος στον λόγο του ομίλησε διδακτικότατα στο πολυπληθές εκκλησίασμα για την ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στον χορτασμό των πέντε χιλιάδων.

"Ο Κύριός μας ευλόγησε πέντε άρτους και δύο ιχθύες και αφού χόρτασαν πέντε χιλιάδες, χωρίς τα γυναικόπαιδα, περίσεψαν και δώδεκα γεμάτα κοφίνια", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νικόλαος.

Απήυθυνε ιδιαίτερη έμφαση το μήνυμα της ευλογίας της Εκκλησίας μας, υπογραμμίζοντας ότι "όπου υπάρχει ευλογία υπάρχει χαρά, ευτυχία, ευδαιμονία. Η Εκκλησία μας με το άγιο ευχολόγιο ευλογεί κάθετι αρχόμενο και καινούργιο. Χωρίς ευλογία κανένα έργο δεν ευοδώνεται. Γι' αυτό η σημερινή ανθρωπότητα κινούμενη χωρίς ευλογία καταρρακώνεται".

Επίσης τόνισε στους προσκυνητές ότι "η Παναγία μας αποτελεί την μεγαλύτερη ευλογία αφού γέννησε τον αρχηγό της ζωής και νικητή του θανάτου".

Σε άλλο σημείο μίλησε για τα αναρίθμητα θαύματα της Μεγαλόχαρης και προέτρψε αυτήν την ευλογία να την μεταφέρουν στα σπίτια τους.

Πρό του πέρατος της Ακολουθίας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Δωροθέου για την ευλογητή παρουσία του και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Φωτογραφίες: Ελευθέριος Αποστολόπουλος, Παναγιώτης Καζάνας.

ftiod-1

ftiod-2

ftiod-3

ftiod-4

ftiod-5

ftiod-6

ftiod-7

ftiod-8

ftiod-9

ftiod-10

ftiod-11

ftiod-12

ftiod-14

ftiod-15

ftiod-16

ftiod-17

ftiod-18

ftiod-19

Εμφανίσεις: 56170
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!