Περιοδεία Μητροπολίτη Καστορίας στα Γρεβενά (ΦΩΤΟ)

DSC 0082

Ως τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ επισκέφτηκε δύο χωριά των Γρεβενών, τον Ταξιάρχη και τον Άγιο Γεώργιο, στα οποία τέλεσε τον Μέγα Παρακλητικό Κανόνα.

Του επιφυλάχθηκε συγκινητική και θερμή υποδοχή από τους ευλαβείς κατοίκους των χωριών αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγιος Γεώργιος Γρεβενών (πρώην Τσούρχλι) αποτελεί τόπο Καταγωγής του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις και στον ομώνυμο ναό βρίσκεται τεμάχιο του ιερού λειψάνου του.

Στο τέλος της παράκλησης, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο, στον μεν Άγιο Αθανάσιο Ταξιάρχη, αναφερόμενος στο αναγκαιότερο πρόσωπο, που είναι το πρόσωπο της Παναγίας, ενώ στον Άγιο Γεώργιο του ομώνυμου χωριού, μίλησε περί του τι είναι η Παναγία και την οφειλόμενη τιμή και ευλάβεια που οφείλουμε στο πρόσωπό της.

Κλείνοντας, συμβούλευσε να κρατάμε τρία πράγματα στην ζωή μας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την Βασιλεία των Ουρανών:

Την καθημερινή εκζήτηση του ελέους του Θεού, έχοντας επίγνωση της αμαρτωλότητάς μας

Την συμμετοχή στην ζωή και στα μυστήρια της Εκκλησίας

Την ευλάβεια στο πρόσωπο της Παναγίας

Τέλος προέτρεψε, μαζί με τις άλλες προσευχές της Εκκλησίας, να μην αμελούμε το «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με» και το «Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς».

DSC 0056

DSC 0057

DSC 0059

DSC 0060

DSC 0062

DSC 0066

DSC 0068

DSC 0075

DSC 0076

DSC 0079

DSC 0080

DSC 0085

DSC 0087

Εμφανίσεις: 53374
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!