Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων στο Ανήλιο Μετσόβου (ΦΩΤΟ)

anilio-13

Το ορεινό χωριό Ανήλιο Μετσόβου επισκέφθηκε σήμερα παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κκ. Μάξιμος στα πλαίσια των ποιμαντικών του εξορμήσεων στα χωριά της Μητροπόλεώς του.

Στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και μίλησε στους κατοίκους για τη γιορτή της Μεταμορφώσεως και τη βαθύτερη θεολογική της σημασία.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι η Μεταμόρφωση δείχνει και την προέλευση του ανθρώπου, αλλά και τον σκοπό στον οποίο αυτός πρέπει να κατατείνει.

Επίσης τόνισε ότι το φως που είδαν οι μαθητές στο Θαβώρ δεν ήταν μια κτιστή πραγματικότητα, αλλά το φως της θεότητας που θεούργησε την ανθρώπινη φύση.

Τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο εφημέριος του ναού και αρχιερατικός Επίτροπος Μετσόβου και Ανατολικού Ζαγορίου π. Ιωάννης Μαργαρίτης.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα του ναού έγινε ιερατική σύναξη των ιερέων της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας Μετσόβου - Ανατολικού Ζαγορίου και δόθηκαν από τον Μητροπολίτη κατευθύνσεις για την καλύτερη άσκηση του ποιμαντικού έργου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το χωριό Ανήλιο Μετσόβου είναι ένα προκομένο βλαχόφωνο χωριό, που ασχολείται με την κτηνοτροφία και την υλοτομία και συγκεκριμένα με τη βαρελοποιία, την κυψελοποιία και τη λαϊκή τέχνη.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μετσόβου κ. Κώστας Τζαφέας, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτος και πλήθος κατοίκων με τις παραδοσιακές τοπικές τους ενδυμασίες.

anilio-6

anilio-7

anilio-8

anilio-9

anilio-10

anilio-11

anilio-12

anilio-14

Εμφανίσεις: 90469
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!