Η Ερμούπολη εορτάζει τον Μητροπολιτικό Ναό (ΦΩΤΟ)

P1100917

Στον απαστράπτοντα και περικαλλέστατο ιστορικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Ερμούπολη της Σύρου, τελέσθηκε απόψε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' , συπαραστατουμένου από τον ιερό Κλήρο της νήσου και παρεπιδημούντες Κληρικούς.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε λιτανεία της ιεράς εικόνος της Μεταμορφώσεως, πλαισιουμένη από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και τη συμμετοχή του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχου Κυκλάδων, κ. Γ.Πουσαίου, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Ιω. Δεκαβάλλα και του εκλεγμένου Δημάρχου κ. Γ. Μαραγκού, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητού του ΤΕ Ερμουπόλεως και πλήθους πιστών Συρίων και παραθεριστών.

Στην εόρτιο προσλαλιά του στην ιστορική πλατεία Μιαούλη, όπου και αναπέμφθηκε Δέηση, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' υπογράμμισε ότι η Μεταμόρφωση του Κυρίου κινείται μεταξύ δύο κόσμων, του άνω κόσμου, του κόσμου της πίστεως, της χαράς και της ελπίδος, και του κάτω κόσμου, του κόσμου της παράνοιας, της φθοράς και του θανάτου, και τόνισε ότι κάθε πιστός καλείται να ακολουθήσει τον Κύριο στον ανηφορικό δρόμο προς το Θαβώριο όρος, προκειμένου να γίνει μέτοχος του ακτίστου φωτός και της χάριτος του Κυρίου.

Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα ιερουργήσει στον ως άνω πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ερμούπολης.

P1100896

P1100900

P1100928

P1100949

P1100956

P1100987

P1110012

P1110047

Εμφανίσεις: 52125
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!