Ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος στο Κουρτίκι Παλαμά (ΦΩΤΟ)

kourtiki-1

Γράφει ο Ευάγγελος Σαμαράς

Πλήθος πιστών από κάθε γωνιά του νομού Καρδίτσης αλλά και από τις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας (Τρίκαλα – Λάρισα) συνέρρευσαν σήμερα το απόγευμα στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουρτικίου Παλαμά όπου ξεκίνησαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Στις 8:00 ξεκίνησε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Θεσσαλιώτιδος κ. Κυρίλλου.

Ακόμη παραβρέθηκαν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κορώνης Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος, αρκετοί ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και ο καταγόμενος από την περιοχή Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Νεόφυτος Μαχός.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Τιμόθεος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιησού Χριστού, μέσω της οποίας αποκαλύπτεται η Θεϊκή δόξα.

Αμέσως μετά τελέστηκε η Αρτοκλασία και κατόπιν οι Αρχιερείς και οι άλλοι επίσημοι παρακάθησαν στη νηστίσιμη τράπεζα που παρατέθηκε στον περίβολο του Ιερού Προσκυνήματος.

kourtiki-2

kourtiki-3

kourtiki-4

kourtiki-5

kourtiki-6

kourtiki-7

kourtiki-8

kourtiki-9

kourtiki-11

kourtiki-10

kourtiki-12

kourtiki-13

kourtiki-14

kourtiki-15

Εμφανίσεις: 64426
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!