Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

kanarop-29

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με τη δέουσα λαμπρότητα και τις ανάλογες τιμές εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς.

Φέτος ο εορτασμός ήταν ξεχωριστός, καθώς μετά από αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και την αποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, μεταφέρθηκε στο Κιλκίς τμήμα της κάρας του Αγίου Παρθένου, επισκόπου Λαμψάκου και προστάτη των καρκινοπαθών, από την Ιερά Μονή Μακρυμάλλης Ευβοίας, όπου και φυλάσσεται.

Παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Εμμανουήλ, ο ιερός κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως και οι ευσεβείς πιστοί υποδέχθηκαν το ιερό λείψανο του Αγίου Παρθενίου, το οποίο κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μακρυμάλλης π. Ιάκωβος.

Εν συνεχεία τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ και λιτάνευση της Ιερής Εικόνος και της Τιμίας Κάρας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως του Κιλκίς, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, των προσκόπων, των εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων και του λαού του Θεού.

Στη σύντομη προσλιαλιά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ τόνισε την ιδιαίτερη ανάγκη να προετοιμάσουμε κατάλληλα οι χριστιανοί το σώμα και την ψυχή μας για να γίνει κατοικητήριο του Θεού, όπως έγινε ο Άγιος Παρθένιος, ο οποίος με τη Θεία Χάρις του Μεταμορφωθέντος Χριστού, έκανε πολλά θαύματα.

«Όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίζουμε, όσα προβλήματα και εμπόδια και αν έχουμε, πρέπει να έχουμε μέσα μας το Θεό, για να αγωνιζόμαστε με πίστη και δύναμη. Το φώς του Μεταμορφωθέντος Χριστού δείχνει τον αληθινό δρόμο, αυτόν που καλούμαστε να διαβούμε, και αυτός το φως ικετεύουμε και παρακαλούμε τον Κύριο να μας φωτίζει, να μας σκέπει και να μας φυλάττει» είπε μεταξύ των άλλων εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του στον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και τον Καθηγούμενο π. Ιάκωβο για την ξεχωριστή ευλογία να κομίσουν στο ακριτικό Κιλκίς τμήμα της Κάρας του Αγίου Παρθενίου.

Ανήμερα της μεγάλης εορτής, στον κατάμεστο από κόσμο Μητροπολιτικό Ναό, τελέστηκε πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Εμμανουήλ, με την συμμετοχή ιερέων της Μητρόπολης ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλόγησε τα σταφύλια, τα οποία μοιράστηκαν στους πιστούς κατά το έθιμο.

kanarop-1

kanarop-2

kanarop-3

kanarop-4

kanarop-5

kanarop-6

kanarop-7

kanarop-8

kanarop-9

kanarop-10

kanarop-11

kanarop-12

kanarop-13

kanarop-14

kanarop-15

kanarop-16

kanarop-17

kanarop-18

kanarop-19

kanarop-20

kanarop-21

kanarop-22

kanarop-23

kanarop-24

kanarop-25

kanarop-26

kanarop-27

kanarop-28

kanarop-30

Εμφανίσεις: 70716
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!