Νεαπόλεως: ''Μεταμόρφωση και μόνο η λέξη αναδίδει μήνυμα αισιοδοξίας''

met - 17

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στην Αρχιερατική λειτουργία , η οποία τελέστηκε στην ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Χορτιάτη.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο ιερό γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μεταξύ των άλλων επεσήμανε και τα εξής : «Μεταμόρφωση και μόνο η λέξη αναδίδει μήνυμα αισιοδοξίας, υποδηλώνει διάθεση αλλαγής των πραγμάτων. Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος με τρόπο λιτό και συνάμα μεγαλόπρεπο διασώζει το ιερό γεγονός: ο Κύριος μεταμορφώνεται ενώπιον των μαθητών Του, το πρόσωπο Του γίνεται λαμπερό «ως ο ήλιος» και τα «ιμάτια Του λευκά», εκατέρωθέν Του ίστανται ο Μωυσής και ο Ηλίας.

Εκείνη την ώρα ακούγεται και η φωνή του Ουρανίου Πατρός ο οποίος βεβαιώνει «ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός αυτού ακούετε». Η Εκκλησία μας θα κρατήσει αυτό το γεγονός το οποίο αλλάζει τη ροή της ιστορίας ή αν θέλετε την αποκαθιστά στο «αρχαίο κάλλος». Η γιορτή της Μεταμόρφωσης είναι η επανατοποθέτηση της ιστορίας στο σχέδιο του Θεού και μέσα στο σχέδιο του Θεού είναι η θέωση του καθενός μας . Καθώς ο Χριστός μεταμορφώνεται συμπαρασύρει όλο το ανθρώπινο γένος στη μετοχή του ακτίστου φωτός. Στο φώς της Θείας δόξας μπορούν όλοι να γίνουν κοινωνοί, αρκεί να πορεύονται με ταπείνωση, διάθεση άσκησης και μετάνοιας. Η γιορτή της Μεταμόρφωσης είναι η γιορτή του ανθρώπινου προσώπου που γεύεται από τη γή τη δόξα του Ουρανού».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον αύλειο χώρο της Μονής ακολούθησε κέρασμα, ενώ τα μέλη της γυναικείας χορωδίας της Μητροπόλεως «αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» συμπλήρωναν με τα τραγούδια τους τη χαρά της πανήγυρης .

met - 04

met - 06

met - 08

met - 09

met - 10

met - 11

met - 13

met - 14

met - 16

met - 21

Εμφανίσεις: 51221
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!