Θυρανοίξια Ναού από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

th5

Των θυρανοιξίων του νεόδμητου Κοιμητηριακού Ναού των Ασβεστάδων Διδυμοτείχου προέστη το απόγευμα του Σαββάτου, 9ης Αυγούστου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός.

Το Κοιμητηριακό Παρεκκλήσιο αφιερώθηκε στη μνήμη του οσίου Αλεξίου, του ανθρώπου του Θεού, «για να υπενθυμίζει σε όλους μας ότι πρέπει να γίνουμε άνθρωποι του Θεού», οπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Στη συνέχεια συνεχάρη τον εφημέριο της ενορίας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους όσους συνέδραμαν «προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ιερό καθήκον του χωριού προς τους κεκοιμημένους προγόνους και αδελφούς, μιας και το Κοιμητήριο στερείτο Παρεκκλησίου».

Στα θυρανοίξια προσήλθαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Γεώργ. Λιάκος και πλήθος πιστών από τους Ασβεστάδες και τα γύρω χωριά.

Το πρωί της ίδιας μέρας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το χωριό Αγριάννη, όπου ζουν ακόμη εκεί 5 χριστιανικές οικογένειες, και ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Παρασκευής.

th1

th2

th3

th4

th6

th7

Εμφανίσεις: 46680
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!