Συνεχίζονται οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα

 

IMG 4153

Με τον Πανηγυρικό πολυαρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Αυγούστου 2014 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου, συνεχίστηκαν στην Κέρκυρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την ανάμνηση του θαύματος διάσωσης του νησιού από την πολιορκία των Τούρκων που έκανε ο Άγιος Σπυρίδωνας στις 11 Αυγούστου του 1716.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος, ενώ συμπροσευχήθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Ναζαρέτ κ. Κυριακός, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, καθώς και ο Επίσκοπος Παμπρούσκ της Λευκορωσίας κ. Σεραφείμ, καθώς και ο φιλοξενών Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο ομιλητής Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος επεσήμανε ότι ο Άγιος Σπυρίδων υπήρξε το πρότυπο του μεταμορφωμένου ανθρώπου, αυτού που άλλαξε οντολογικά και όχι επιφανειακά, μέσα από την σχέση με το Χριστό.

Τόνισε ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται ως η εποχή της εικόνας. Οι άνθρωποι ενδιαφερόμαστε για να αλλάξουμε κατ' όψιν, να στολίσουμε τους εαυτούς μας, να τους περιποιηθούμε εξωτερικά για να είμαστε αρεστοί στον κόσμο, χωρίς να βλέπουμε την ανάγκη για εσωτερική αλλαγή, για άνοιγμα στην πνευματικότητα, για σχέση με το Θεό που μας αλλάζει γνήσια και μόνιμα στη ζωή της Εκκλησίας.

Ο Άγιος Σπυρίδωνας έζησε το θαύμα της μεταμόρφωσης. Είδε τον κόσμο και τον συνάνθρωπο με άλλα μάτια, αυτά του πνεύματος, και την ίδια στιγμή χωρίς να τον ενδιαφέρει η εξωτερική του εικόνα, έζησε την σχέση του με το Θεό ως μία νέα ζωή, η οποία τον οδήγησε στην αφθαρσία και την αιωνιότητα.

Ο ομιλητής προέτρεψε κλήρο και λαό να αφυπνισθεί από το παράδειγμα του Αγίου και να επιλέξει τη ζωή της μεταμόρφωσης εν τη Εκκλησία.

Πλήθη πιστών περίμεναν για πολλή ώρα να χαιρετήσουν τον Άγιο, που βρίσκεται στην «θύρα» του τέμπλου, όρθιος.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται το πρωί της Τρίτης 12 Αυγούστου με την τέλεση Αρχιερατικού Συλλειτούργου, στο οποίο θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος.

IMG 4135

IMG 4136

IMG 4140

 

Εμφανίσεις: 54511
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!