Ο Μητροπολίτης Καστορίας στα χωριά της Βόρειας Πίνδου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

kastorias-23

Επισκέψεις στα χωριά της Βόρειας Πίνδου περιελάμβανε το πρόγραμμα της περιοδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, την Κυριακή 13 Αυγούστου 2014.

Αρχικά, το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Σπηλαίου Γρεβενών, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου, με τη συμμετοχή Κληρικών της Μητροπόλεως Γρεβενών και της Μητροπόλεως Καστορίας. Στη διάρκεια του Κοινωνικού, ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα, με αφορμή τα μεθέορτα της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και τη δόξα του συγκλονιστικού αυτού γεγονότος που εορτάζουμε.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, βρέθηκε στο χωριό Περιβόλι Γρεβενών και χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος. Συγκινητική ήταν η παρουσία του κόσμου που κατέκλυσε τον Ναό για να προσευχηθεί και να ζητήσει τις ικεσίες της Παναγίας.

Στην ομιλία του ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Καστορίας, αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, αναλύοντας τρεις χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούμε στην Παράκληση: «Υπεραγία», «Δέσποινα» και «Θεοτόκος».

Στο τέλος της περιοδείας αυτής, επισκέφτηκε το χωριό Αβδέλλα Γρεβενών, για την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος. Για μία ακόμη φορά, η προσέλευση των πιστών ήταν μεγάλη, γεγονός που δεν άφησε ασυγκίνητο τον Μητροπολίτη μας.

«Με αποζημιώσατε με την παρουσία σας, σε μια τόσο κοπιαστική ημέρα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ στην συνέχεια ύμνησε την Παναγία, εξηγώντας την φράση του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά «ταμίας των ακένωτων θησαυρών».

Ευχήθηκε, τέλος, καλή Παναγιά σε όλους, ενώ απόλαυσε και την ένθερμη φιλοξενία των κατοίκων των γραφικών χωριών.

kastorias-1

kastorias-2

kastorias-3

kastorias-4

kastorias-5

kastorias-6

kastorias-7

kastorias-8

kastorias-9

kastorias-10

kastorias-11

kastorias-12

kastorias-13

kastorias-14

kastorias-16

kastorias-17

kastorias-19

kastorias-20

kastorias-21

kastorias-22

kastorias-23

kastorias-24

kastorias-25

kastorias-26

kastorias-27

kastorias-28

kastorias-29

kastorias-30

Εμφανίσεις: 63120
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!