Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων στο Συρράκο και την Ι.Μ. Κηπίνας (ΦΩΤΟ)

sirako-26

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Το ιστορικό Συρράκο επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος από την πρώτη μέρα της εκλογής του επισκέπτεται χωριά της Επαρχίας του.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του Συρράκου, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν στην παραδοσιακή είσοδο του χωριού.

Στη συνέχεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρουσία των Δημάρχων Βορείων Τζουμέρκων κ. Σεντελέ και Πρεβέζης κ. Μπαΐλη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης ξεναγήθηκε στο χωριό και επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο που λειτουργεί στην κατοικία του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο της Ερμηνείας Φωτιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι παρέθεσαν γέυμα προς τιμήν του Σεβασμιώτατου, όπου του προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα μεταξύ των οποίων και μια παραδοσιακή γκλίτσα που χρησιμοποιούν όλοι οι άνδρες στο Συρράκο.

Μετά την επίσκεψη στο Συρράκο, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Κηπίνας όπου τέλεσε Ιερά Παράκληση.

Στην Ιερά Μονή συνέρρευσε πλήθος πιστών για να παρακολουθήσει την Ιερά Παράκληση και να γνωρίσει από κοντά τον νέο Μητροπολίτη τους.

sirako-1

sirako-2

sirako-3

sirako-4

sirako-5

sirako-6

sirako-7

sirako-8

sirako-9

sirako-10

sirako-11

sirako-12

sirako-13

sirako-14

sirako-15

sirako-16

sirako-17

sirako-18

sirako-19

sirako-20

sirako-21

sirako-22

sirako-23

sirako-24

sirako-25

Εμφανίσεις: 90611
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!