Λαμπρός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεσσηνία (ΦΩΤΟ)

tsere-24

Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα θεομητορικά προσκυνήματα της Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Επίκεντρο των εκδηλώσεων αποτέλεσε η εορτάζουσα ιστορική Ιερά Μονή Βουλκάνου.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καβάσων κ. Εμμανουήλ, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Σε ειδική εξέδρα, που είχε στηθεί, εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας και στη συνέχεια λιτανεύτηκε το κεκοιμημένο σώμα της Θεοτόκου γύρω από το καθολικό της Μονής.

Την Ακολουθία παρακολούθησε πλήθος πιστών, που κατέκλυσε από νωρίς το απόγευμα την Ιερά Μονή και προσκύνησε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας υπογράμμισε τη σημασία του γεγονότος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και επικαλέστηκε τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης για υγεία, υπομονή και ελπίδα στους πιστούς.

Αύριο, ο κ. Χρυσόστομος θα τελέσει την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πύλου, στον οποίο θα παραβρεθεί και ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

tsere-12

tsere-13

tsere-15

tsere-16

tsere-17

tsere-18

tsere-19

tsere-20

tsere-21

tsere-22

tsere-25

tsere-26

tsere-27

tsere-28

tsere-29

tsere-32

tsere-33

tsere-30

tsere-31

Εμφανίσεις: 45011
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!