Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ν. Ευρυτανία Λαμίας

img 1413 1

Με λαμπρότητα τελέσθηκε την Πέμπτη 14 Αυγούστου το απόγευμα ο μεγάλος πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην εορτάζουσα ενορία της Νέας Ευρυτανίας Λαμίας.

Στο πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή Ιερέων της Λαμίας παρέστησαν δε πλήθος πιστών από τον συνοικισμό και όλη τη Λαμία.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ανέλυσε θεολογικά το γεγονός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, υπογραμμίζοντας ότι η Παναγία είναι «αεί ζώσα» μέσα στην Εκκλησία και την Κοινωνία των ανθρώπων.

Ευχήθηκε δε η Παναγία μας να ενισχύει κάθε ψυχή θλιβομένη, να σκεπάζει την πατρίδα μας από κάθε επιβουλή και να κρατεί άσβεστη την πίστη και την ελπίδα στις καρδιές των ανθρώπων.

Περί το τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του Επιταφίου και της ιεράς Εικόνος της Παναγίας στους δρόμους της συνοικίας.

img 1403 0

img 1416 0

img 6376 0

img 6420 1

img 6431

Εμφανίσεις: 32213
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!