Λαμπρος εορτασμός της Κοιμήσεως στην Ι.Μ. Μαντινείας (ΦΩΤΟ)

mantin-5

Η Ιερά Μονή Ελώνης, Μαλεβή, Αρτοκωστάς, Επάνω Χρέπας, Παλαιοπαναγιάς, Κανδήλας, Νεστάνης, Προσκυνήματα ξεχωριστά Παλαιά Επισκοπή, Κουνουπιά, ενοριακοί ναοί και εξωκκλήσια, Βαλτέτσι, Κουβέλια, Νεοχώριο, Βλαχοκερασέα, Παναγία Τσεμπερού, Τερμπίνα, Τσελεπάκου, Αρκουδόρεμα, είναι κάποιες μόνον από τις Μονές και τα Χωρία της Μητροπόλεώς μας, πού πανηγυρίζουν την Ιερά Μετάσταση της Θεοτόκου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος όπως κάθε χρόνο τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής, την Παράκληση και την Θεία Λειτουργία εις την Ιεράν Μονήν της Ελώνης πλησίον του Λεωνιδίου της Κυνουρίας.

Των Ακολουθιών μετείχαν χιλιάδες Πιστών από όλες τις περιοχές της Ελλάδος, άνθρωποι πού κατέφτασαν για να ζητήσουν την παρηγοριά και την βοήθεια της Θεοτόκου.

Πλήθους κόσμου συνέρευσε και στην Ιερά Μονή της Παναγίας των Τσιπιανών στην Νεστάνη Μαντινείας.

Την παραμονή και ανήμερα, των Ιερών Ακολουθιών και της Ακολουθίας του Επιταφίου της Θεοτόκου, προεξήρχε τη αδεία του Σεβ. Ποιμενάρχη μας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας.

Κατά την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, είναι πανελληνίως γνωστή η μεγάλη πανήγυρη πού τελείται στον Βυζαντινό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Επισκοπή της Τεγέας ενώ δύο μέρες μετά την Εορτή της Παναγίας συγκεκριμένα την 17ην Αυγούστου τελείται Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνος δέηση υπέρ πάντων των Τεγεατών και κυρίως υπέρ των πεσόντων στους αγώνες του Έθνους μας.

mantin-1

mantin-3

mantin-5

mantin-6

mantin-7

mantin-8

mantin-9

mantin-11

mantin-12

mantin-14

mantin-18

mantin-19

mantin-20

mantin-21

mantin-22

Εμφανίσεις: 44986
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!