Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κορωπί

mesogaias-1

Η κορυφαία εορτή του Θεομητορικού κύκλου, η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εορτάσθηκε μετά πάσης λαμπρότητος στoν πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορωπίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Την παραμονή τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, και η Ακολουθία των Εγκωμίων της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά τον οποίο χοροστάτησε και ομίλησε επικαίρως ὁ Πρωτοσύγκελλος τῆς Μητροπόλεώς Ἀρχιμ. Ἱερόθεος Καλογερόπουλος.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε η μεγαλοπρεπής περιφορά της Εικόνος της Παναγίας στους δρόμους της πόλης, διαμέσου της κεντρικής πλατείας, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και πολυμελούς βυζαντινού χορού ιεροψαλτών,παρουσία του Δημάρχου κ. Δ. Κιούση και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλεως ,καθώς και πλήθος πιστών.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, παρουσία του Δημάρχου κ. Δ. Κιούση και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλεως, καθώς και πλήθους πιστών που με πίστη, ευλάβεια και σεβασμό προς το πρόσωπο της Παναγίας μας, προσήλθαν για να τιμήσουν τη Μητέρα όλων μας, συμψάλλοντας και συμπροσευχόμενοι προς την Παναγία.

Για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπο της Μητέρας του Θεανθρώπου, και να την ικετέψουν να μεσολαβήσει στον Υιό της για τη σωτηρία της ψυχής τους, αφού, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση η Παναγία λίγο πριν τη μετάστασή της στους Ουρανούς υποσχέθηκε ότι δεν θα σταματήσει να φροντίζει για όλον τον κόσμο και θα γίνει η μεσίτρια στον Υιό της για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας και προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ομίλησε αναφερόμενος εκτενώς στο πανσεβάσμιο πρόσωπο της Παναγίας καθώς και στο νόημα και τη σημασία της μεγάλης αυτής εορτής της Ορθοδοξίας μας.

mesogia-1

mesogia-2

mesogia-3

mesogia-4

Εμφανίσεις: 44843
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!