Η εορτή της Δέσποινας του κόσμου στο Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

kilkis-12

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην πόλη του Κιλκίς.

Παραμονή της μεγάλης Θεομητορικής εορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η ιερά λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας και της Ιερής της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς, στρατιωτικού αγήματος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας, των προσκόπων του 2ου Συστήματος και πλήθους ευσεβών πιστών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο ιερομόναχος π. Πορφύριος ενώ τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ (ο οποίος χοροστάτησε στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας στη Ν. Φιλαδέλφεια) μετέφερε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς π. Αρσένιος Ιωάννου.

Για άλλη μια φορά μοιράστηκαν σε όλους λουκουμάδες, καθιστώντας το πλέον έθιμο ενώ εντυπωσιακά ήταν τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό.

Θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν για την λαμπρότητα της πανήγυρις εξέφρασε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Πορτοκαλίδης.

Ανήμερα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ αναφερόμενος μεστά στην ιερότητα του προσώπου της Παναγίας, μέσα σε ένα γεμάτο από πιστούς εκκλησίασμα, παρουσία του βουλευτή Κιλκίς κ. Γεωργαντά.

paramoni-1

paramoni-2

paramoni-3

paramoni-4

paramoni-5

paramoni-6

paramoni-7

paramoni-8

paramoni-9

paramoni-10

paramoni-11

paramoni-12

paramoni-13

paramoni-14

paramoni-15

paramoni-16

paramoni-17

paramoni-18

paramoni-19

paramoni-20

kilkis-1

kilkis-2

kilkis-3

kilkis-4

kilkis-5

kilkis-6

kilkis-7

kilkis-8

kilkis-9

kilkis-10

kilkis-11

kilkis-13

kilkis-14

Εμφανίσεις: 46774
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!