Ιερισσού: ''Τα πάντα μπορούν να επιτευχθούν με την πίστη στο Θεό'' (ΦΩΤΟ)

ardamerioy-7

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρδαμερίου ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 17 Αυγούστου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, με την συμμετοχή των Αρχιμανδριτών π. Λεοντίου Καρίκα και Γαβριήλ Κυλαράκη και των διακόνων π. Εφραίμ Τσόλη και Μελετίου Τσόγκα.

Στη ρίζα της Ιεράς Μητροπόλεως, το ιστορικό Αρδαμέρι όπως το χαρακτήρισε ο Σεβασμιώτατος, έδρα της πάλαι ποτέ Επισκοπής Ερκουλίων, οι Αρδαμερινοί συμμετείχαν με κατάνυξη και ιδιαίτερη συγκίνηση στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανέμορφο Ιερό Ναό, χτισμένο (για δεύτερη φορά μετά την καταστροφή του) το 1836.

«Έρχομαι με ιδιαίτερη χαρά στον τόπο σας, στη ρίζα της Ιεράς μας Μητροπόλεως, από τους πρώτους τόπους που ιδρύθηκαν Επισκοπές. Αυτό πιστώνει τόσο σ’ εμένα όσο και στον ιερό κλήρο με πρόσθετες φροντίδες και αγάπη για το ποίμνιο αλλά και μεγάλη υποχρέωση απέναντι στον Κύριο να κρατάτε ψηλά το λάβαρο του Χριστού. Να σας έχει ο Θεός καλά, να σας δίδει δύναμη, να σας χαριτώνει και να σας στηρίζει και με την ευλογία της Θεοτόκου να πορεύεστε από χάριτος εις χάρην και από δόξης εις δόξαν» τόνισε στην αρχή του θείου λόγου του ο Ποιμενάρχης της Χαλκιδικής κ. Θεόκλητος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του και παίρνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή του Ματθαίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ανέλυσε μεστά και περιεκτικά τι σημαίνει να είμαστε στο Θεό. «Σημαίνει να αναζητούμε το Θεό, να καθαρίζουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, να φωτιζόμαστε από τη Χάρη Του και τηρώντας το θέλημα του να φτάνουμε στη θέωση. Τα πάντα μπορούν να επιτευχθούν με την πίστη στο Θεό. Να χαριτωθούμε από τη Χάρη του, όπως με αυτήν στολίστηκε η Θεοτόκος, η κεχαριτωμένη».

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Αρδαμερινών, ο πρόεδρος της ιστορικής Κοινότητας Αρδαμερίου κ. Δαδάλας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του, λαμπρύνοντας τους εορτασμούς για την Κυρία Θεοτόκο, δωρίζοντας του ένα μπαστούνι ευχόμενος καλή δύναμη και συνέχεια στην ποιμαντορία του.

ardamerioy-1

ardamerioy-2

ardamerioy-3

ardamerioy-4

ardamerioy-5

ardamerioy-6

ardamerioy-8a

ardamerioy-9

ardamerioy-10

ardamerioy-11

ardamerioy-12

ardamerioy-13

ardamerioy-14

ardamerioy-15

ardamerioy-16

Εμφανίσεις: 52254
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!