Συλλείτουργο για τον Άγιο Νεομάρτυρα Κωνσταντίνο Καππούας (ΦΩΤΟ)

agios kon kard-8

ΓΙΑ ΤΗΝ ROMFEA.GR | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Με λαμπρότητα τιμήθηκε σήμερα Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014 στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων ο Άγιος Νεομάρτυς Κωνσταντίνος εκ Καππούης ο οποίος μαρτύρησε για την πίστη του στο Χριστό στα ζοφερά χρόνια της τουρκοκρατίας.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί στο χωριό Καππά, όπου υπάρχει περικαλλής Ιερός Ναός επ’ ονόματι του Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου, με την τέλεση Αρχιερατικού Συλλείτουργου ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και συνιερουργούντος του οικείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης κ. Τιμόθεος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον ιεροψάλτη του ναού κ. Γεώργιο Λαμπρόπουλο.

Για το βίο του τιμώμενου Αγίου, αλλά και το λαμπρό του παράδειγμα μίλησε κατάλληλα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος ο οποίος ανέφερε ότι ο Άγιος Νεομάρτυς Κωνσταντίνος αν και υπέστη φοβερά βασανιστήρια το φρόνημά του δεν κάμφθηκε και δεν αρνήθηκε ούτε για μια στιγμή την πίστη του στον Χριστό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον περίβολο του ναού τελέστηκε η Αρτοκλασία όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων για την παρουσία του στην ιερά πανήγυρη, παράλληλα δε ευχήθηκε στους κατοίκους του χωριού να έχουν την ευλογία του Αγίου.

agios kon kard-1

agios kon kard-2

agios kon kard-3

agios kon kard-4

agios kon kard-6

agios kon kard-7

agios kon kard-8

agios kon kard-9

agios kon kard-10

agios kon kard-11

agios kon kard-12

agios kon kard-13

agios kon kard-14

agios kon kard-15

agios kon kard-16

agios kon kard-17

agios kon kard-18

agios kon kard-19

agios kon kard-20

agios kon kard-21

agios kon kard-22

agios kon kard-23

agios kon kard-24

Εμφανίσεις: 74417
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!