Καισαριανής: ''Η Θεοτόκος είναι η Εκκλησία που εκπροσωπεί όλους τους πιστούς''

0-en-15

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου -Τήνου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία για την απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, πλειάδος ιερέων και πλήθους προσκυνητών από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στην αντίθεση της Προμήτορος Εύας και της Θεομήτορος Παρθένου Μαρίας, όπου η μεν Προμήτωρ, όπως μας διηγείται η Γένεσις, επέδειξε επιπολαιότητα, ανωριμότητα, περιέργεια και έλλειψη συνέσεως, ενώ η Θεομήτωρ Μαρία, όταν ο Άγγελος της ευαγγελίσθηκε, έδειξε σύνεση, πνευματική προετοιμασία και ωριμότητα.

Σε μια δεύτερη αντίθεση, η Προμήτωρ Εύα υπήγαγε τα τέκνα της στο νόμο του θανάτου και της φθοράς, ενώ η Παρθένος Μαρία που γέννησε τη Ζωή και την Ανάσταση, τον Χριστό, ελευθέρωσε τους Μαθητές του Κυρίου και τα πνευματικά της τέκνα από τους νόμους αυτούς.

Η δε προτύπωση είναι ότι η Παρθένος Μαρία είναι η Εκκλησία που εκπροσωπεί όλους τους πιστούς στην πίστη, την ομολογία και την αγνότητα.

Προ του πέρατος της ιεράς Ακολουθίας, ο Μητροπολίτης Καισαριανής, ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Δωρόθεο για τα φιλάδελφα αισθήματα αγάπης και σεβασμού, την Διοικούσα το ΠΙΙΕΤ Επιτροπή, τον Αρχιερατικό Επίτροπο της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, τους Ιερείς, Ιεροψάλτες, Διακονητές και Επιμελητές του Ιερού Ιδρύματος για την εύρυθμη λειτουργία του Ιερού Προσκυνήματος και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και υγιεινά.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

0-en-1

0-en-2

0-en-3

0-en-4

0-en-5

0-en-6

0-en-7

0-en-8

0-en-9

0-en-10

0-en-11

0-en-12

0-en-13

0-en-14

0-en-16

0-en-17

0-en-18

0-en-19

0-en-20

0-en-21

0-en-22

Εμφανίσεις: 45382
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!