Ο Μητροπολίτης Μαντινείας στο Ροεινό Αρκαδίας

roeino-1

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, σήμερα Κυριακή 24η Αυγούστου 2014, βρέθηκε κοντά στους χριστιανούς της Ενορίας του Ροεινού Αρκαδίας και τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Θεοτόκον στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας – Αγ. Δημητρίου πλησίον του Ενοριακού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, ο Σεβ. ομίλησε στους δεκάδες πιστούς υπενθυμίζοντας ότι το Ροεινό είναι προικισμένο με ένα κατάφυτο παραδεισένιο φυσικό περιβάλλον, αλλά προικισμένο και από μια λαμπρή Εκκλησιαστική Ιστορία που φέρει ο τόπος αυτός.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήρθαμε εδώ και τελούμε την Ιερά Παράκληση στην Παναγία μας, στην Παναγία που είναι πάντα μαζί μας. Σε αυτόν τον Ιερό χώρο εδώ και αιώνες γιόρταζαν και προσκυνούσαν όπως εορτάζουμε και σήμερα την Παναγία, την επονομαζόμενη στο Ροεινό ¨ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΗΓΑΝΟΥΣΑ¨. Ήρθαμε σε αυτό το χωριό να προσκυνήσουμε και τον θαυματουργό και ξακουστό στα πέρατα Αγ. Γεώργιο. Εδώ σε αυτούς τους ναούς της πάλαι ποτέ διαλελυμένης Μονής του Ροεινού προσέτρεχαν οι πρόγονοί μας προς την παναγία μητέρα μας και η Παναγιά γινόταν το καταφύγιο τους, ενώ ο Αγ. Γεώργιος η προστασία τους».

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο δημοτικό τραγούδι που λέγει «Άγιος Γιώργης του Ροεινού και Αγιά Σοφιά της Πόλης».

Εν συνεχεία για το προσκύνημα της Παναγιάς και του Αγίου Γεωργίου του Ροεινού ομίλησε αναλυτικά τη ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Αλεξάνδρου ο καθηγητής Φιλολογίας κ. Αθανάσιος Κυριαζόπουλος.

Κλείνοντας ο Αιδ. Εφημέριος π. Γεώργιος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού, προσέφεραν παραδοσιακό κέρασμα στον Σεβασμιώτατο και τους συμμετέχοντας στις Ακολουθίες, στην πλατεία του Χωριού κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια και την ξεχωριστή  δροσιά τους.

roeino-2

roeino-3

Εμφανίσεις: 47896
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!