Στους Σοφάδες ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος (ΦΩΤΟ)

sofades-3

ΣΟΦΑΔΕΣ | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Τον Νεοφανή Μεγαλομάρτυρα Άγιο Φανούριο τίμησε με λαμπρότητα απόψε η πόλη των Σοφάδων στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Οι εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου υπάρχει Παρεκκλήσιο επ’ ονόματι του Αγίου Φανουρίου, με την τέλεση του Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό έλαβε μέρος και ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου καθώς και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κιερίου Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Γώγος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος τόνισε ότι ο Άγιος μπορεί μεν να έζησε στα χρόνια της ειδωλολατρείας, ωστόσο συγκρούστηκε με θάρρος με αυτή καθώς το χριστιανικό του πνεύμα δεν του επέτρεπε να πράξει διαφορετικά, κερδίζοντας έτσι το στέφανο της αγιότητος.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Φανουρίου στους κεντρικούς δρόμους των Σοφάδων και η πομπή κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία όπου τελέστηκε η Αρτοκλασία, παρόντος και του απερχόμενου Δημάρχου Σοφάδων κ. Παπαδόπουλου.

sofades-1

sofades-2

sofades-4

sofades-6

sofades-5

sofades-7

sofades-8

sofades-9

sofades-10

sofades-11

sofades-12

sofades-13

sofades-14

sofades-15

sofades-16

sofades-17

sofades-18

Εμφανίσεις: 65242
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!