Στον Άγιο Φανούριο Καρδίτσης ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος (ΦΩΤΟ)

karditsa-10

ΚΑΡΔΙΤΣΑ | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Ενώπιον πολυπληθούς εκκλησιάσματος ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Νεοφανούς Νεομάρτυρος Φανουρίου.

Η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο επ' ονόματι του Αγίου Φανουρίου, το οποίο ανήκει στην Ενορία της Ζωοδόχου Πηγής στη συνοικία των Καμινάδων.

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο συνιερούργησε ο Ιεροκήρυκας Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου καθώς και οι δυο ιερείς της Ενορίας π. Θεόδωρος και π. Δανιήλ.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ελευθερία του χριστιανού την οποία του έχει δώσει ο Θεός και εκείνος μπορεί και έχει τη δυνατότητα να την αξιοποιήσει προς όφελός του.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο θαυμαστό τρόπο με τον οποίο ο τιμώμενος Άγιος Φανούριος αγωνίστηκε για την αγάπη του Χριστού αψηφώντας όλους τους κινδύνους της Ρωμαϊκής εποχής στην οποία έζησε.

karditsa-1

karditsa-2

karditsa-3

karditsa-4

karditsa-5

karditsa-6

karditsa-7

karditsa-8

karditsa-9

karditsa-11

karditsa-12

karditsa-13

karditsa-14

karditsa-15

karditsa-16

karditsa-17

karditsa-18

Εμφανίσεις: 49676
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!