Ο Φωκίδος Θεόκτιστος στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας (ΦΩΤΟ)

desfina-8

ROMFEA.GR | Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας χοροστάτησε και λειτούργησε για πρώτη φορά σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος.

Η μονή είναι κτίσμα του 19ου αιώνα, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το «παλιό μοναστήρι», του 13ου- 14ου αιώνα, το «μοναστήρι του Σαλώνων Ησαΐα και του Μακρυγιάννη»

Στην είσοδο της Μονής τον ανέμεναν ο Αρχιμ. π. Νεκτάριος Καλύβας, ηγούμενος της Ιεράς Μονής, ο π. Πρόδρομος Φεγγερός, εκ των πατέρων της Μονής, και οι ιερείς της Δεσφίνας και της Αντίκυρας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους τιμής στον Τίμιο Πρόδρομο και αγάπης στους πατέρες και στους προσκυνητές.

Παρότρυνε τους πιστούς στη συχνή συμμετοχή στο μυστήριο της θ. ευχαριστίας, και τους πατέρες της Μονής να προσφέρουν γενναιόδωρα την υλική και κυρίως την πνευματική φιλοξενία σε όλους τους προσερχόμενους.

Οι πατέρες της Μονής, ως δείγμα σεβασμού και αγάπης, προσέφεραν μια εικόνα του οσίου Θεοκτίστου ,στην εορτή του οποίου άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος (3 Σεπτεμβρίου).

desfina-1

desfina-2

desfina-3

desfina-4

desfina-5

desfina-6

desfina-7

Εμφανίσεις: 77327
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!