Ο εσπερινός του Αγίου Αλεξάνδρου στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ)

rentinis-12

ΚΑΡΔΙΤΣΑ | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Εκατοντάδες πιστοί από την πόλη της Καρδίτσας συνέρρευσαν απόψε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου για να τιμήσουν τις θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Αλεξάνδρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως τον οποίο η Εκκλησία ως γνωστό εορτάζει την 30η Αυγούστου.

Το απόγευμα της Παρασκευής 29 Αυγούστου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρεντίνης κ. Σεραφείμ Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Στον Εσπερινό έλαβε μέρος ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καραστέργιος, εφημέριος του ναού, καθώς και ιερείς της πόλεως αλλά και χωριών της γύρω περιοχής.

Στο βίο του τιμώμενου Αγίου αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, καλώντας παράλληλα τους πιστούς να μιμηθούν το παράδειγμα του Αγίου Αλεξάνδρου.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αλεξάνδρου συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρδίτσης μέχρι την παρακείμενη πλατεία Γιολδάση όπου τελέστηκε η Αρτοκλασία και τέλος η πομπή επέστρεψε στο ναό όπου έγινε η απόλυση.

rentinis-1

rentinis-2

rentinis-3

rentinis-4

rentinis-5

rentinis-6

rentinis-7

rentinis-8

rentinis-9

rentinis-10

rentinis-11

rentinis-13

rentinis-14

rentinis-15

rentinis-16

rentinis-17

Εμφανίσεις: 62943
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!