Η εορτή της Αποτομής της Κεφαλής του Αγίου Προδρόμου στο Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

kanaro-prodromos-13

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με τις δέουσες τιμές και με θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου η μνήμη της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη.

Παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε στον μέγα πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στην Ενορία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στο χωριό Βαπτιστής, με τη συμμετοχή ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία των αρχών του Δήμου Κιλκίς, του Δημάρχου κ. Σισμανίδη, και πλήθους πιστών.

Φέτος, η εορτή ήταν ιδιαιτέρως ξεχωριστή, καθώς οι κάτοικοι του Βαπτιστή είχαν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου, το οποίο κόμισε στην Ενορία ο Ηγούμενος της Ιεράς ανδρώας Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς π. Αρσένιους, στην οποία και φυλάσσεται. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε ιερά λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου, των Προσκόπων και των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαπτιστή.
Ανήμερα, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην Πλαγιά Κιλκίς.

Τόσο στον Εσπερινό όσο και στην Θεία Λειτουργία ο Ποιμενάρχης του ακριτικού Κιλκίς κ. Εμμανουήλ αναφέρθηκε μεστά στη ζωή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, μια ζωή αγώνων για την αλήθεια και την πίστη του Χριστού.

«Ο Άγιος Ιωάννης, Πρόδρομος και Βαπτιστής, προετοίμασε τον ερχομό του Μεσία, ήλεγχε και οικοδομούσε. Κάλεσε τους ανθρώπους να μετανοήσουν, να αλλάξουν τον τρόπο σκέψεως τους. Και αυτό είναι το σημαντικό για εμάς. Να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψεως μας και να γίνουμε αρεστοί στο Θεό. Χωρίς λόγια, αλλά με αγώνα, μετάνοια και προσευχή» τόνισε μεταξύ των άλλων στο θείο λόγο του.

kanaro-prodromos-1

kanaro-prodromos-2

kanaro-prodromos-3

kanaro-prodromos-4

kanaro-prodromos-5

kanaro-prodromos-6

kanaro-prodromos-7

kanaro-prodromos-8

kanaro-prodromos-9

kanaro-prodromos-10

kanaro-prodromos-11

kanaro-prodromos-12

kanaro-prodromos-14

kanaro-prodromos-15

kanaro-prodromos-16

kanaro-prodromos-17

kanaro-prodromos-18

kanaro-prodromos-19

Εμφανίσεις: 33971
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!