Τιμόθεος: ''Να προσεύχεστε για τον Επίσκοπό σας'' (ΦΩΤΟ)

0timokardi-13

ΚΑΡΔΙΤΣΑ | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Με τη δέουσα λαμπρότητα συνεχίστηκαν σήμερα οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, επί τη εορτή του Αγίου Αλεξάνδρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του οποίου η Εκκλησία μας τιμά σήμερα 30 Αυγούστου την πανίερο μνήμη.

Το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου πόλεως Καρδίτσης τελέστηκε ο Όρθρος και ακολούθως η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Αναφερόμενος στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα ο Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος μίλησε για το έργο των Ποιμένων στην Εκκλησία, ενώ παράλληλα κάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται για τον Επίσκοπο αλλά και τους ιερείς της Μητροπόλεως ώστε να ευοδώνεται το Θεάρεστο έργο τους.

Επιπλέον στάθηκε και στο λαμπρό και φωτεινό παράδειγμα του Αγίου Αλεξάνδρου "τον οποίο μας θυμίζουν όσοι και όσες φέρουν το όνομά του" όπως επί λέξει ανέφερε.

Κατά τη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου Προϊστάμενος του Ιερού Ναού των Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Καρδίτσα, όπως και άλλοι κληρικοί της Μητροπόλεως.

0timokardi-1

0timokardi-2

0timokardi-3

0timokardi-4

0timokardi-5

0timokardi-6

0timokardi-7

0timokardi-8

0timokardi-9

0timokardi-10

0timokardi-11

0timokardi-12

0timokardi-14

0timokardi-15

0timokardi-16

0timokardi-17

0timokardi-18

0timokardi-19

0timokardi-20

Εμφανίσεις: 52231
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!