Η Πτολεμαΐδα τίμησε τον Πολιούχο της (ΦΩΤΟ)

poliouxos-8

Πάνδημος συμμετοχή και εφέτος στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του εορτάζοντος Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου της Πτολεμαΐδας, που πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας κ.Θεοκλήτου, ολόκληρου του Ιερού Κλήρου της περιοχής, τοπικών πολιτιστικών και στρατιωτικών αρχών.

Ο υπέρλαμπρος Ιερός Ναός βρέθηκε στο επίκεντρο του εορτασμού της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Ιωάννου του Προδρόμου, κατά το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου, με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού, την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου και με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το έργο και ο βίος του Ιωάννου του Προδρόμου, πρέπει ν' αποτελούν τον φωτεινό φάρο για όλους, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, ενώ αναφέρθηκε και στις ενέργειές του για το Ρατσιστικό και την Υγεία, με επιστολές που απέστειλε στα αρμόδια Υπουργεία, ζητώντας να μην προχωρήσουν τα Νομοσχέδια αυτά, που επηρεάζουν και την ήδη δοκιμαζόμενη περιφέρειά μας.

Αίσθηση προκάλεσε το πλήρωμα της Εκκλησίας και το κήρυγμα του Αρχιδιάκονου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας π.Τιμόθεου για την "Αναβολή της Μετάνοιας" καθώς ήταν εμπλουτισμένο με τα ανάλογα παραδείγματα.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος κ.Θεόκλητος προέβη σε χειροτονία διακόνου του κ. Χρήστου Δημητροπούλου.

poliouxos-1

poliouxos-2

poliouxos-3

poliouxos-4

poliouxos-5

poliouxos-6

poliouxos-7

poliouxos-9

poliouxos-10

poliouxos-11

poliouxos-12

poliouxos-13

poliouxos-14

poliouxos-15

poliouxos-16

poliouxos-17

poliouxos-18

poliouxos-19

poliouxos-20

Εμφανίσεις: 54863
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!