Νεαπόλεως: ''Είμαστε απόψε στον τόπο της θυσίας, της μνήμης'' (ΦΩΤΟ)

mpasis-3

Τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014 στο Συμμαχικό Κοιμητήριο πραγματοποιήθηκε συναυλία- αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με ερμηνευτή το Δημήτρη Μπάση.

Συνόδευσε η χορωδία των Δημοτικών Ωδείων Νεάπολης –Συκεών υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Μπουλούση. Η οργάνωση της συναυλίας υπήρξε καρπός συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και του Δήμου Νεάπολης –Συκεών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χαιρετίζοντας τη μουσική εκδήλωση είπε εμφαντικά: «αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό, αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο». Είμαστε απόψε στον τόπο της θυσίας, της μνήμης. Είμαστε συντροφιά με τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς το αγαθό της ελευθερίας. Τούτον τον δρόμο χαράζει η Βαλκανική Πλατεία καθώς αυτήν την ώρα πλημμυρίζει από ήχους, μουσικές και χρώματα και μέσα από αυτά διαμηνύει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στα αγαθά της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης και της ευνομίας. Η τοπική μας Εκκλησία ως πρεσβευτής αυτών των αξιών καλεί όλους σε έργα αγάπης και αλληλεγγύης, σε συστράτευση για την επιβολή της ειρήνης. Απόψε όσα δεν μπορούμε να τα πούμε με λόγια, θα τα τραγουδήσουμε με τους στίχους τους μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη».

mpasis-1

mpasis-2

mpasis-4

mpasis-5

mpasis-6

mpasis-8

mpasis-9

mpasis-10

mpasis-11

mpasis-12

mpasis-13

Εμφανίσεις: 42684
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!