Ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο στην Ι.Μ. Σπάρτης

syn

Με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 4 Σεπτεμβρίου 2014 το Ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης στην αίθουσα της Στέγης Νεότητος.

Της ενάρξεως του Συνεδρίου προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου κ. Ευσταθίου, ήταν ο εισηγητής του Συνεδρίου.

Η λατρευτική σύναξη επισφραγίστηκε με την τέλεση μνημοσύνου για τους ιερείς που απεβίωσαν τον τελευταίο χρόνο.

Το Συνέδριο ξεκίνησε με προσευχή και ακολούθησαν προσφωνήσεις από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευστάθιο Πορφύρη, ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και το Σεβασμιώτατο κ. Ευστάθιο ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ για την αποδοχή της πρόσκλησης, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα στα ποιμαντικά του καθήκοντα έχει ενταχθεί και η τοποτηρητεία της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών.

Στη συνέχεια κήρυξε την έναρξη του Συνεδρίου, τονίζοντας ότι ο κλήρος θα πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση, να επισημαίνει τα όποια λάθη ή παραλείψεις του, να βελτιώνεται, να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και να στέκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας με αγάπη, προθυμία και κατανόηση.

Ακολούθως έλαβε το λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα: ‘’Ευλάβεια και φόβος Θεού, απαραίτητος οπλισμός για τον ιερέα’’.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας με το μεστό και άρτια καταρτισμένο θεολογικό λόγο του κέντρισε το ενδιαφέρον των κληρικών, εξηγώντας με επιστημονική σαφήνεια και χαρακτηριστικά παραδείγματα τις έννοιες της ευλάβειας και του φόβου Θεού, που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν στο λειτούργημά του κάθε κληρικό.

Μετά την ομολογουμένως επιτυχημένη εισήγηση του εκλεκτού ομιλητή, το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος, ο οποίος συνεχάρη το Μητροπολίτη Καστορίας, ενώ, παίρνοντας ερεθίσματα από την κεντρική εισήγηση, εξέφρασε και κάποιες δικές του σκέψεις.

Ακολούθησε πλειάδα ερωτήσεων από τους ιερείς, στις οποίες απάντησαν οι δύο Μητροπολίτες.

Το Συνέδριο έκλεισε με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε όλους τους συνέδρους για τη συμμετοχή και την προσοχή τους, τους προσέφερε ως δώρο βιβλία πνευματικής οικοδομής.

syn1

syn2

syn3

Εμφανίσεις: 41949
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!