Εγκαίνια Ιερού Ναού στο Ξηροπήγαδο Κυνουρίας (ΦΩΤΟ)

 kinouria-7

Την Κυριακή 7η Σεπτεμβρίου 2014, μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως και την παρουσία πλήθους κατοίκων του χωριού, αρχόντων και άλλων ευσεβών Χριστιανών εκ της γύρω περιφερείας της Κυνουρίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή των Ιερών Εγκαινίων του Ιερού Ναού της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο.

Το εσπέρας του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η τελετή της εναποθέσεως των Ιερών Λειψάνων παρα του Σεβασμιωτάτου και αμέσως μετά τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε ο Όρθρος, η Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου ο οποίος επεξηγούσε βήμα προς βήμα, το τι γινόταν κατά την τελετή των Ιερών εγκαινίων και τον συμβολισμό των διαδραματισθέντων γεγονότων.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος ευχαρίστησε και επαίνεσε όλους όσους κοπίασαν και συνέργησαν για την ανοικοδόμηση του Ναού ενώ προέβη στην εις Πρωτοπρεσβύτερον Χειροθεσία του Εφημερίου π. Νικολάου Ψυχογιού ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στην Ενορία Ξηροπηγάδου της Κυνουρίας, καθώς επίσης με τον ΑΡΓΥΡΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ τιμήθηκε ο κ. Γεώργιος Μαυριάς δια την πολύτιμο συμβολή του στην ανοικοδόμηση του ως άνω Ιερού Ναού.

Μετά το πέρας των Ακολουθιών μοιράστηκε μαζί με το αντίδωρο Εικόνα της Αγίας Μαρίνας και μικρό τεμάχιο από το σάβανο το οποίο φορούσε ο Επίσκοπος κατά την ώρα των εγκαινίων, εμποτισμένο με κηρομαστίχη ως ευλογία.

0kinouria-1

0kinouria-2

kinouria-2

kinouria-3

kinouria-4

kinouria-5

kinouria-6

kinouria-8

0kinouria-3

Εμφανίσεις: 40451
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!