Η εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Ζιχνών (ΦΩΤΟ)

genesio-5

Με ιδιαίτερη κατάνυξη όπως κάθε χρόνο, εορτάσθηκε και φέτος η εορτή της Γεννήσεως Θεοτόκου εις την Ιεράν Μητρόπολη Ζιχνών και Νευροκοπίου.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου Γραμμένης, το απόγευμα της παραμονής μεταφέρθηκε προς ευλογίαν των πιστών το Χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης από την Ι.Μ. Παναχράντου Άνδρου, κατόπιν της ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου.

Το Ιερό Λείψανο μετέφερε ο Καθηγούμενος της ως άνω Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης π. Ευδόκιμος.

Στην είσοδο του χωριού έγινε η επίσημος υποδοχή και εν συνεχεία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Το πρωΐ της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Των Ιερών ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, όσο και τον Καθηγούμενο π. Ευδόκιμο για την τόσο μεγάλη, όπως τόνισε, ευλογία που μας προσκόμισαν στην Ιερά Μητρόπολη.

Πρέπει να τονιστεί πως στην συγκεκριμένη ενορία, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού, όπως κάθε χρόνο παρέθεσε γεύμα προς όλους τους πιστούς με πατροπαράδοτα εδέσματα τα οποία επιμελούνται εθελοντικά οι κυρίες της ενορίας, και για την παράδοση αυτήν όλοι οι κάτοικοι του χωριού, πρόσφυγες σήμερα δευτέρας και τρίτης γενεάς από τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου, συμβάλουν καθοριστικά για να συνεχίζεται η παραδοσιακή φιλοξενία πού τους κληροδότησαν οι πρόγονοι τους, οι οποίοι και εγκαταστάθηκαν το 1922 στην ως άνω ενορία.

Την επιτυχή διοργάνωση της πανηγύρεως επιμελήθηκε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρ. Γεώργιος Βαμβακίδης.

genesio-1

genesio-2

genesio-3

genesio-4

genesio-6

genesio-8

Εμφανίσεις: 38155
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!