Η Καλαμπάκα υποδέχθηκε τον Πολιούχο της Άγιο Βησσαρίωνα

poliouxos-2

Του Θανάση Βλάχου | Romfea.gr

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη ξεκίνησαν στην Καλαμπάκα οι τριήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της Αγίου Βησσαρίωνος.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, μοναχοί, κληρικοί και πλήθος πιστών υποδέχθηκαν την Τίμια Κάρα του Αγίου στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού και στην συνέχεια χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό του Τιμίου Σταυρού.

Οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου συνεχίστηκαν την Κυριακή στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος χοροστατούντος του κ. Σεραφείμ ενώ το απόγευμα της ιδίας μέρας, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβεβασμιότατου Σταγών και Μετεώρων χοροστάτησε κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Βησσαρίωνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Χαρίτων, ο οποίος κήρυξε και τον πανηγυρικό της ημέρας.

Τη Δευτέρα 15  Σεπτεμβρίου 2014, ανήμερα της Εορτής του Αγίου Βησσαρίωνος, ο κ. Σεραφείμ θα προστεί του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Συλλείτουργου στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ι. Μητροπολιτικό Ναό.

Θα χοροστατήσει στον Όρθρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος θα κηρύξει και τον πανηγυρικό της ημέρας.

poliouxos-1

poliouxos-3

poliouxos-4

Εμφανίσεις: 59907
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!