Θυρανοίξια Ναϊδρίου από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

img 9289

Τα θυρανοίξια ενός νέου Ιερού Ναού αφιερωμένου στην Αγία Θεοδώρα, ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στο χωριό Μεξιάτες.

Το Ναΐδριο είναι ιδιοκτησίας της οικογενείας Δημητρίου και Αναστασίας Μπέσσα, βρίσκεται σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον και είναι διακοσμημένο με θαυμάσιες αγιογραφίες.

Στο τέλος της τελετής ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για το άνοιγμα ενός νέου Ναού, στον οποίο θα καταφεύγει η οικογένεια των κτιτόρων και θα βρίσκει ηρεμία και γαλήνη πνευματική.

Συνεχάρη επίσης τους κτίτορες διότι προέβησαν στην θεάρεστη πράξη της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, τονίζοντας ότι όποιος κτίζει μία Εκκλησία μεταφέρει ένα κομμάτι του Παραδείσου στη γη.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος προσέφερε για τον Ιερό Ναό ως ενθύμιο για την ημέρα των Θυρανοιξίων μία εικόνα της Θεοτόκου.

Ακολούθως, η οικογένεια του κ. Μπέσσα δεξιώθηκε όλους τους παρευρισκομένους.

Στην τελετή των θυρανοιξίων έψαλλε ο Πρωτοψάλτης και Στρατιωτικός κ. Νικόλαος Μέγκος, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί της οικογενείας.

img 9247 0

img 9262 0

img 9266 0

img 9277 0

img 9301

img 9311 0

Εμφανίσεις: 35208
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!