Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ι.Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

galini-20

Tην Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου.

Ο Σεβασμιώτατος αποκαλύπτοντας το Μυστήριο του Σταυρού στο εκκλησίασμα επεσήμανε τα εξής: «Ο Σεπτέμβριος είναι η απαρχή του Φθινοπώρου, η αρχή του εκκλησιαστικού έτους, ο μήνας των υετών και ο μήνας του Σταυρού. Στις 14 του αυτού μηνός θα σημειωθεί η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας η Εκκλησία θα σημαδέψει το χώρο του Ναού λιτανεύοντας το Ζωοποιό Σταυρό. Η Εκκλησία δεν ξεχνά ποια είναι η ταυτότητά της σε όποιους καιρούς και αν ζεί , είτε στο φως του ήλιου είτε στις κατακόμβες.

Η Εκκλησία αενάως θα αποκαλύπτει το Πρόσωπό Της στην ιστορία του κόσμου δια του Τιμίου Σταυρού. Ο Σταυρός του Κυρίου είναι Μυστήριο και συγχρόνως είναι Σκάνδαλο , το Σκάνδαλο της αγάπης του Θεού. …Η ζωή των πιστών είναι συνυφασμένη με το Σταυρό , είναι πορεία σταυρική . Ο Χριστός δεν υποσχέθηκε ποτέ τίποτε και σε κανέναν.

Αντιθέτως, το κάλεσμα Του ήταν και είναι κλήση άρσης του Σταυρού, απάρνησης του εαυτού . Λόγος σκληρός και …«τις δύναται αυτόν βαστάζειν;» Είναι πολύ δύσκολο να νικήσει κάποιος τον εαυτό του , να τον αρνηθεί. Αυτήν τη νίκη επί του εαυτού του μόνο με τη χάρη του Ζωοποιού Σταυρού μπορεί κάποιος να την επιτύχει… Ο Χριστός, λοιπόν, μας καλεί σήμερα να σηκώσουμε τον προσωπικό μας Σταυρό , αλλά και το Σταυρό της κοινωνικής ευθύνης, διότι η πίστη στον Εσταυρωμένο Χριστό δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση, καθίσταται κτήμα όλων. ..»

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο στη μνήμη όσων αδίκως σφαγιάστηκαν και εκδιώχθηκαν από τα αγιασμένα χώματα της Μ. Ασίας και ευλόγησε το κόλλυβο, το οποίο ετοίμασε ο Σύλλογος Μικρασιατών Ωραιοκάστρου «οι αετοί της Μ. Ασίας».

Λίγο πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου στον π. Γεώργιο Εμινίδη.

Στον αύλειο χώρο του Ναού μέλη της Γυναικείας Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» πρόσθεσαν μελωδικές πινελιές στον εορταστικό καμβά της Ενορίας.

galini-6

galini-1

galini-2

galini-3

galini-4

galini-5

galini-7

galini-8

galini-9

galini-10

galini-11

galini-12

galini-13

galini-14

galini-15

galini-16

galini-17

galini-18

galini-19

galini-21

galini-23a

galini-24

galini-25

galini-26

galini-27

galini-22

galini-28

galini-29

Εμφανίσεις: 48692
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!