Η Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ι.Μ. Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

kilkis-ipsosi-6

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, η Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τους ιερείς του Ιερού Ναού και πλήθος κόσμου όπου με την παρουσία του τίμησε την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού αλλά και τη μνήμη των θυμάτων της Μ. Ασίας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο στη μνήμη όσων αδίκως σφαγιάστηκαν και εκδιώχθηκαν από τα αγιασμένα χώματα της Μ. Ασίας και ευλόγησε το κόλλυβο τονίζοντας στο μεστό του λόγο ότι δεν είμαστε άνθρωπο μονάχα της λογικής, αλλά και της καρδιάς, της μνήμης, της ιστορίας και του φωτεινού παραδείγματος.

«Τελούμε σήμερα, ιερείς, άρχοντες και λαός, την ιερά μνήμη των αδικοχαμένων αδελφών μας και προσευχόμεθα ο Θεός να τους κατατάξει εν χώρα Αγίων και εμάς να μας διδάξει» είπε μεταξύ των άλλων.

Παρόντες μεταξύ των άλλων ήταν οι Βουλευτές του Νομού Γ. Γεωργαντάς και Θ. Παραστατίδης, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Δ. Τσαντάκης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς Γ. Τσογγίδης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων της Μ. Ασία

kilkis-ipsosi-1

kilkis-ipsosi-2

kilkis-ipsosi-3

kilkis-ipsosi-4

kilkis-ipsosi-5

kilkis-ipsosi-7

kilkis-ipsosi-8

kilkis-ipsosi-9

kilkis-ipsosi-10

Εμφανίσεις: 51921
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!