Ο Τρίκκης Αλέξιος παρουσίασε το νέο Πρωτοσύγκελλο (ΦΩΤΟ)

nasis-1

ΤΡΙΚΑΛΑ | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Με λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών εόρτασε το περασμένο διήμερο την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Κατά τις θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις στο επίκεντρο βρέθηκε ο Ιερός Ενοριακός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας και χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου όστις κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής Κυριακή στον ίδιο ναό τελέστηκε ο Όρθρος και ακολούθως η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ο πολιός ιεράρχης κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στο νόημα της μεγάλης εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ενώ τόνισε ότι ειδικά για την Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών αποτελεί διπλή γιορτή μιας και ο ίδιος παρουσίασε στο πυκνό εκκλησίασμα το νέο Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Νάση.

Ο τελευταίος ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Αλέξιο για την τιμή που του έγινε ενώ επεσήμανε ότι θα βρίσκεται δίπλα στο ποίμνιο αφουγκραζόμενος τα προβλήματά τους.

nasis-2

nasis-4

nasis-3

nasis-5

nasis-6

nasis-7

nasis-8

nasis-9

nasis-10

nasis-11

Εμφανίσεις: 111190
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!