Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τον Πολιούχο της Ι.Μ. Σταγών (ΦΩΤΟ)

0kalampaka-7

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Με θρησκευτική ευλάβεια και ιεροπρέπεια ξεκίνησαν πριν λίγο οι λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Καλαμπάκα επί τη εορτή του Πολιούχου και Προστάτου, της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, Αγίου Βησσαρίωνος.

Στις 7 το απόγευμα ξεκίνησε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και του οικείου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών η Λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος καθώς και τις Ιεράς Εικόνος δεν πραγματοποιήθηκε και η Αρτοκλασία τελέστηκε εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνος.

Για τον τιμώμενο Άγιο μίλησε κατάλληλα ο Σεβασμιώτατος Άγιος Ελασσώνος κ. Χαρίτωνας ο οποίος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν το παράδειγμά του.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης καθώς και άλλοι επίσημοι φορείς.

0kalampaka-1

0kalampaka-2

0kalampaka-3

0kalampaka-4

0kalampaka-5

0kalampaka-6

0kalampaka-9

0kalampaka-8

0kalampaka-10

0kalampaka-11

0kalampaka-12

0kalampaka-13

Εμφανίσεις: 53183
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!