Στα Βούναινα για τις εκδηλώσεις μνήμης των Μικρασιατών ο Θεσσαλιώτιδος

bounaina-1

Για την Romfea.gr, Βαγγέλης Σαμαράς

Στα Βούναινα βρέθηκε το Σάββατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος προκειμένου να υποδεχθεί την Ιερά Εικόνα – Λάβαρο του Μεγάλου Βασιλείου, της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδόκων Ελλάδος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τους διωγμούς των Χριστιανών της Ανατολής, που διοργάνωσε  ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ ημάς Ανατολή».

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου καθώς και μνημόσυνο εις μνήμην των 50 Σουλουτσοβητών προγόνων τους, οι οποίοι σφαγιάστηκαν στη Σμύρνη κατά τη διάρκεια των διωγμών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η περιφορά των Ιερών Εικόνων, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλελέρ, ενώ τέλος εψάλει Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο της Πλατείας του Χρυσόστομου Σμύρνης.

Ακολούθησε δεξίωση από πλευράς του Συλλόγου προς τιμή των επισήμων, όπως και διάλογος με σκοπό τη διοργάνωση της μεγάλης των Καππαδόκων Γιορτής την οποία έχει αναλάβει ο σύλλογος και θα πραγματοποιηθεί στα Βούναινα.

Τέλος ο πρόεδρος του Μ.Σ. Βουναίνων Ηλίας Αθαναηλίδης αφού ενημέρωσε τους παριστάμενους για την μεγάλη αυτή εκδήλωση, ζήτησε την στήριξη και την συμπαράσταση τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Κιλελέρ Αθανάσιος Νασιακόπουλος, ο Πρώην Δήμαρχος Ρίζος Κομήτσας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων Ελλάδος  Φάνης Ισαακίδης καθώς και άλλοι επίσημοι φορείς.

bounaina-2

bounaina-3

bounaina-4

Εμφανίσεις: 29228
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!