Λαμπρό Συλλείτουργο στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης (ΦΩΤΟ)

preveza-3

Στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, ώστε να συμμετάσχει στους εορτασμούς του πολιούχου και προστάτου της Φιλιππιάδας Αγίου Βησσαρίωνος, του οποίου η ιερά μνήμη τιμάται στις 15 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Το Θείο Λόγο κήρυξε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης Ιλιού Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην αρετή της φιλανθρωπίας στην οποία διακρίθηκε ιδιαίτερα ο Άγιος Βησσαρίων.

Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Φιλιππιάδα με την τέλεση Λαμπρού Πανηγυρικού Αρχιερατικού Συλλείτουργου.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ και συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμος.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος μίλησε για τις αρετές του Αγίου Βησσαρίωνος αλλά και για τον αγώνα που πρέπει να καταβάλουν οι πιστοί στο δρόμο προς τη σωτηρία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στους δρόμους της πόλεως.

preveza-1

preveza-4

preveza-5

preveza-6

preveza-7

preveza-8

preveza-9

preveza-10

preveza-11

preveza-12

preveza-13

preveza-14

preveza-15

preveza-16

preveza-18

Εμφανίσεις: 48827
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!