Εσπερινός για την Αγία Σοφία στα σύνορα του Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

kilkis-6

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Το πανέμορφο και ακριτικό χωριό, τον Ακρίτα Κιλκίς, στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων, επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης 16 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ για να χοροστατήσει στον Αρχιερατικό Εσπερινό για την εορτή της Αγίας Σοφίας και τριών θυγατέρων της, πλαισιούμενος από ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Πολυανής.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, καθιερώθηκε να εορτάζεται ως δεύτερη πανήγυρη η εορτή της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης με τον Σεβασμιώτατο κ. Εμμανουήλ να τονίζει στο θείο κήρυγμα του το φωτεινό παράδειγμα των Αγίων της Εκκλησίας μας που θυσίασαν τον εαυτό τους για την πίστη στον έναν και μοναδικό Τριαδικό Θεό.

Έκανε μια σύντομη αναφορά στο βίο και στο μαρτύριο των θυγατέρων της Αγίας Σοφίας για να παρακαλέσει τις πρεσβείες των για όλους τους χριστιανούς και να ευχηθεί στους λιγοστούς κατοίκους υγεία, ειρήνη και ευημερία.

kilkis-2

kilkis-1

kilkis-3

kilkis-4

kilkis-5

Εμφανίσεις: 38971
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!