Σερβόπουλα στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

serbopoula-9

Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 105 παιδιά, αγόρια και κορίτσια ηλικίας Γυμνασίου από διάφορα χωριά της Β. Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, τα οποία  υπέστησαν τρομερές καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες, παρακάθισαν σε τράπεζα γεύματος στην κατακόμβη του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιούπολης.

Τα παιδιά από τη Σερβία, τα οποία συνοδεύονται από 12 Σέρβους δασκάλους, φιλοξενούνται εδώ και 10 μέρες στην κατασκήνωση της Μακρινίτσας Σερρών. 

Η φιλοξενία των παιδιών στη Μητρόπολή μας υπήρξε αίτημα της Πρεσβείας της Βοσνίας.  

Σήμερα το μεσημέρι κατά την ώρα του γεύματος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας καλωσόρισε με ιδιαίτερη στοργή τα παιδιά από τη Μπάνια Λούκα με τα παρακάτω λόγια: «Μια παλιά παράδοση φιλίας και αγάπης συνδέει τη Μητρόπολή μας με το Σερβικό λαό. Μια φιλία που ανδρώθηκε μέσα στον πόλεμο. Νέος κληρικός τότε ο υποφαινόμενος έσπασε το εμπάργκο και επισκέφτηκε την Ερζεγοβίνη μεταφέροντας τρόφιμα και καύσιμα στον τότε Μητροπολίτη Αθανάσιο Γιέφτιτς.

Όλοι οι κληρικοί μας και όλος ο λαός μας στάθηκε δίπλα σας τη δύσκολη περίοδο της δοκιμασίας σας υιοθετώντας 2.500 ορφανά πολέμου. Μια τεράστια γέφυρα αγάπης στήθηκε από τη Νεάπολη στη Σερβία. Και τώρα παρά την κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας, η Μητρόπολή μας άνοιξε την αγκαλιά της, για να φιλοξενήσει εσάς, τα παιδιά που δοκιμάζονται από τις πλημμύρες. Θέλω να θυμάστε την Ελλάδα, τους ιερείς της και να κρατήσετε ζωντανή μέσα σας την αγάπη  για να κρατηθεί ζωντανή και η σχέση των δύο ομόδοξων γειτονικών λαών».

Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο Μίλκα και τον π. Παρθένιο Μαχαιριώτη γιατί όλες αυτές τις ημέρες βρέθηκαν κοντά στα παιδιά προσπαθώντας να ικανοποιήσουν όλες τους τις ανάγκες.

Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Δημήτρη Καραπουλουτίδη ο οποίος προέβη στη γενναιόδωρη πράξη να προσφέρει 25 ευρώ σε κάθε παιδί από τη Σερβία.

Φανερά ευχαριστημένα και συγκινημένα τα παιδιά εκδήλωσαν την ευχαρίστησή τους με ένα θερμό χειροκρότημα.

serbopoula-1

serbopoula-2

serbopoula-3

serbopoula-4

serbopoula-5

serbopoula-6

serbopoula-7

serbopoula-8

serbopoula-10

serbopoula-11

serbopoula-12

serbopoula-13

serbopoula-14

serbopoula-15

serbopoula-16

serbopoula-17

serbopoula-18

serbopoula-19

Εμφανίσεις: 36841
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!