Η Μεσσήνη υποδέχθηκε την Παναγία την Βουλκανιώτισσα (ΦΩΤΟ)

boulka-6

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η πόλη της Μεσσήνης, κλήρος και λαός, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Καβάσων κ. Εμμανουήλ και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο που βρίσκεται σε ανειλημμένη υποχρέωση στο εξωτερικό, υποδέχτηκαν το χαριτόβρυτο εικόνισμα της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης, σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Θεοτόκος, κατά τις αρχές του 18ου αιώνα, αυτό της διασώσεως της Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής από θανατηφόρο λιμό.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της πόλης και εν συνεχεία έλαβε χώρα πάνδημη λιτάνευση στους κεντρικούς δρόμους, η οποία κατέληξε στον Ιερό Μετοχιακό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για οχταήμερο προσκύνημα.

Την εικόνα συνόδευσε συγκινησιακά πλήθος πιστών, ενώ οι κάτοικοι της Μεσσήνης, σε ένδειξη ευλάβειας και ευγνωμοσύνης, είχαν στρώσει τους δρόμους της πόλης με μυρτιές και βασιλικό.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Καβάσων αναφέρθηκε στη χάρη και τις ευεργεσίες του ιερού προσώπου της Θεομήτορος, καθώς και στη δύναμη της προσευχής και συνάμα της σιωπής.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, οι βουλευτές Μεσσηνίας Δ. Σαμπαζιώτης και Α. Πετράκος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης με τους αντιπεριφερειάρχες Ε. Αλειφέρη, Ν. Νικολάκου και Π. Μαντά, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ν. Γιαννακοπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλος, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Ε. Αναστασόπουλος, Καλαμάτας Π. Νίκας και Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

boulka-1

boulka-2

boulka-3

boulka-4

boulka-5

boulka-7

boulka-8

boulka-9

boulka-10

boulka-11

boulka-12

boulka-13

boulka-14

boulka-15

boulka-16

boulka-17

boulka-18

boulka-19

boulka-20

boulka-21

Εμφανίσεις: 107826
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!