Τιμήθηκε ο Άγιος Φωκάς στον Κλεινοβό Καλαμπάκας (ΦΩΤΟ)

kleinobos-6

ΚΛΕΙΝΟΒΟΣ | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Ευλαβικά έκλιναν το γόνυ στον Άγιο Ιερομάρτυρα Φωκά εκ Σινώπης του Πόντου, οι κάτοικοι του Κλεινοβού Καλαμπάκας της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων κατά τον εορτασμό της ιεράς μνήμης του Αγίου η οποία με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και θρησκευτική κατάνυξη τιμάται σε αυτό το ορεινό χωριό της Μητροπόλεως.

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής έχει την ευλογία να φιλοξενεί τμήμα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Φωκά και στο πλαίσιο αυτό κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα λαμπρές εόρτιες εκδηλώσεις.

Το απόγευμα της Κυριακής εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, ενώ το Θείο Κήρυγμα προσέφερε στο εκκλησίασμα ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μετεώρων Αρχιμανδρίτης π. Δομέτιος Ντελλής ο οποίος μίλησε για τον τιμώμενο Άγιο Φωκά για την βαθιά του πίστη στο Θεό αλλά και για τη μαρτυρία του κερδίζοντας το στέφανο της αγιότητος.

Στην προσλαλιά του ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον ιερέα του χωριού Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Σαμαρά όπως και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την άψογη οργάνωση της πανηγύρεως.

Από πλευράς επισήμων παραβρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Ηλίας Βλαχογιάννης και Μιχάλης Ταμήλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μπουτίνας, ο διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος κ. Τραγαζίκης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας κ. Τσιορλίδας και άλλοι επίσημοι φορείς.

Το πρωί της Τετάρτης θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' Αρτοκλασίας και θα διαβαστεί το Ύψωμα του Αγίου Φωκά.

kleinobos-1

kleinobos-2

kleinobos-3

kleinobos-4

kleinobos-5

kleinobos-7

kleinobos-8

kleinobos-9

kleinobos-10

kleinobos-11

kleinobos-12

kleinobos-13

kleinobos-14

kleinobos-15

kleinobos-16

kleinobos-17

kleinobos-18

kleinobos-19

kleinobos-20

kleinobos-21

kleinobos-22

kleinobos-23

kleinobos-24

kleinobos-25

kleinobos-26

Εμφανίσεις: 72347
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!