Εγκαίνια Ναού από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

flor-18

Του Κωνσταντίνου Ζαμπούνη

Τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Ι.Ν. ΑΓ. Μάρκου Ευγενικού Κρυόβρυσης την 21η του μηνός Σεπτεμβρίου ε.ε. από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας κ. Θεόκλητο.

Το πρωί κατά την διάρκεια του όρθρου έλαβαν χώρα τα εγκαίνια του Ι.Ναού, ενός ναού που έκτισε και αφιέρωσε ο προκάτοχος και πνευματικός πατέρας του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης.

Πάντοτε ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός ήταν αυτός που ενέπνεε με το αγωνιστικό του φρόνημα τον πρώην μητροπολίτη φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη.

Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου ήρθε η στιγμή που το πνευματικό του παιδί ο νυν μητροπολίτης Φλωρίνης κ Θεόκλητος εγκαινίασε αυτόν τον ιερό ναό.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων ο σεβασμιότατος εξηγούσε όλα τα τελούμενα κρατώντας σε εγρήγορση όλο το εκκλησίασμα που με ευλάβεια και κατάνυξη πολύ παρακολουθούσε την τελετή των εγκαινίων.

Στην τελετή μεταξύ και άλλων παραβρέθηκαν και έλαβαν μέρος ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας Αρχ. Νικηφόρος Μανάδης, ο πρώην εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Μάρκου του Ευγενικού πρωτ. Αθανάσιος Καμπούρης που υπηρέτησε επί δέκα συναπτά έτη, ο πρωτ. Χρήστος Καραφουλίδης που διακονεί εθελοντικά στον Ι.Ν. και τον οποίο ανακαίνισε με τις άοκνες προσπάθειες του μαζί με το Ε.Σ .

Τέλος ο σεβασμιότατος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, τις πολιτικές και λοιπές αρχές, και ιδιαιτέρως το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τον πολύ δραστήριο εφημέριο π. Χρήστο Καραφουλίδη.

Ευλόγησε το ποίμνιο του και τους προέτρεψε να έχουν πάντοτε φρόνημα αγωνιστικό ως ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός.

Φώτο: Χασιώτης Αλέξης

flor-30

flor-32

flor-17

flor-19

flor-20

flor-21

flor-22

flor-23

flor-24

flor-25

flor-26

flor-27

flor-28

flor-29

flor-31

flor-33 

flor-34

flor-35

flor-36

flor-37

flor-38

flor-39

Εμφανίσεις: 50213
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!