Θυρανοίξια στην Ι.Μ. Χρυσίνου από τον Σταγών Σεραφείμ (ΦΩΤΟ)

xrusinou-10

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Δεκάδες ήταν οι προσκυνητές που ανηφόρισαν σήμερα το απόγευμα στο όμορφο μοναστηράκι της Παναγίας Χρυσίνου Καλαμπάκας, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αναστυλώσει εκ βάθρων ο Μοναχός π. Ιωάννης που εγκαταβιεί εκεί.

Ο λόγος ήταν η τελετή των Θυρανοιξίων του νέου Παρεκκλησίου επ΄ ονόματι του Αγίου Χαραλάμπους που βρίσκεται στο καινούριο κτιριακό συγκρότημα με τα κελλιά και το Ηγουμενείο, δίπλα από το Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Της τελετής των Θυρανοιξίων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Αρχιμανδρίτη π. Δομέτιο Ντελλή, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Σιαμάδων Αρχιμανδρίτη π. Μακάριο Ιακωβάκη, κληρικούς της μητροπόλεως καθώς και από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κλεινοβού Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Σαμαρά, ενώ παραβρέθηκαν και άλλοι τοπικοί φορείς.

Στον διδακτικό του λόγο ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην αξία της δημιουργίας ενός καινούριου ναού του Θεού όπου οι χριστιανοί εναποθέτουν τις ελπίδες τους μέσω της προσευχής και της συμμετοχής στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Παράλληλα ανέφερε ότι οι ιερές μονές αποτελούν τα καταφύγια των πιστών και πνευματικά κέντρα ανεφοδιασμού των ανθρώπων.

Αμέσως μετά την τελετή των Θυρανοιξίων εψάλλει ο Εσπερινός της εορτής της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα επικρατεί «οργασμός» έργων ανοικοδόμησης στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσίνου την οποία ο π. Ιωάννης έχει μετατρέψει σε μοναστικό καταφύγιο για τις κουρασμένες ψυχές.

xrusinou-1

xrusinou-2

xrusinou-3

xrusinou-4

xrusinou-5

xrusinou-6

xrusinou-7

xrusinou-8

xrusinou-9

xrusinou-11

xrusinou-12

xrusinou-13

xrusinou-14

xrusinou-15

xrusinou-16

xrusinou-17

xrusinou-18

xrusinou-19

xrusinou-20

xrusinou-21

xrusinou-22

xrusinou-23

xrusinou-24

xrusinou-25

xrusinou-26

Εμφανίσεις: 101398
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!